Mahe käsitöödestillaadid

HANDSA ASTELPAJU SOUR

Astelpajuga maitsestatud Handsa Sour. Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt 96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on 60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

HANDSA KARULAUK

Kevadise karulauguga maitsestatud Handsa. Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt  96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on  60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

40% alc.vol 50 cl

HANDSA PIHLAKA SOUR

Peale esimest külma korjatud pihlakatega maitsestatud Handsa Sour. Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt 96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on 60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

35,3% alc.vol 50 cl

HANDSA MUST KÜÜSLAUK

Musta küüslauguga maitsestatud Handsa. Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt 96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on 60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

40% alc.vol 50 cl

HANDSA DISTILLER'S STRENGTH

Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.

Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, kanguses  40-70% alc.vol.

Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

Handsa Distiller`s Strenght on pudeldatud destilleerimiskanguses 63,2% alc.vol.

63.2% Vol. 50 CL
Loe edasi

HANDSA HõBETIIGLI KANGUSES

Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt  96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on  60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

18 sajandil mõõdeti alkoholisisaldust põletusproovi teel. Tiiglisse valati mingi kindel kogus alkoholi ja tiiglit nõrgal tulel kuumutades,süüdati alkoholiaurud põlema.  Auru põlemise lakkades oli kogu alkohol aurunud. Seejärel mõõdeti allesjäänud osa üle. Vastavlt sellele nimetati alkoholi poolpõletiseks või kakskolmandikpõletiseks.
Tiigid olid kas hõbedast või vasest, kusjuures kumbki andis erineva tulemuse.
Hõbetiigli järgi sisaldas poolpõletis ligikaudu 50, vasktiigli järgi oli vaid 40 mahuprotsenti alkoholi.
Eestis müüdav viin pidi olema poolpõletis  hõbetiigli  ehk hõbeproovi järgi, Venemaal aga vasktiigli ehk vaskproovi järgi.

50% Vol. 50 CL

HANDSA VASKTIIGLI KANGUSES

Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt  96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on  60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.

18 sajandil mõõdeti alkoholisisaldust põletusproovi teel. Tiiglisse valati mingi kindel kogus alkoholi ja tiiglit nõrgal tulel kuumutades,süüdati alkoholiaurud põlema.  Auru põlemise lakkades oli kogu alkohol aurunud. Seejärel mõõdeti allesjäänud osa üle. Vastavlt sellele nimetati alkoholi poolpõletiseks või kakskolmandikpõletiseks.
Tiigid olid kas hõbedast või vasest, kusjuures kumbki andis erineva tulemuse.
Hõbetiigli järgi sisaldas poolpõletis ligikaudu 50, vasktiigli järgi oli vaid 40 mahuprotsenti alkoholi.
Eestis müüdav viin pidi olema poolpõletis  hõbetiigli  ehk hõbeproovi järgi, Venemaal aga vasktiigli ehk vaskproovi järgi.

40% Vol. 50 CL

HLEBNY KUPAZH MAHE RUKKIBRäNDI

Samogon Hlebnõi Kupazh on valminud käsitööna Eesti mahedast talirukkist. Aeglast destillatsiooni ja 18. sajandi II poole traditsioonilist valmistamismeetodit kasutades on loodud mahe samogon, mis säilitab endas talirukkile iseloomuliku maitse ja aroomi.
XVIII sajandi viinapõletajad ajasid salaja seda kanget jooki oma tarbeks ning salakaubaks ja valmistamine nõudis meistrilt laitmatuid teadmisi ja oskusi. Samagoni põletati vaid korra ja väiksemgi eksimus rikkus joogi.
Hlebnõi Kupazh on segatud Pandivere veekaitseala puhta loodusliku veega. See on suurepärane ühtsus – mahe käsitöösamogon Hlebnõi Kupazh.

Serveerida viinapitsis või aroomiklaasis.
Eestis ja eestimaisest viljast valmistatud jook sobib hästi kohaliku toiduga

40% Vol. 50 CL

HLEBNY KUPAZH MAHE NISUBRäNDI

Samogon Hlebnõi Kupazh on valminud käsitööna Eesti mahedast talinisust.
Aeglast destillatsiooni ja 18. sajandi II poole traditsioonilist valmistamismeetodit kasutades on loodud mahe samogon, mis säilitab endas talinisule iseloomuliku maitse ja aroomi.
XVIII sajandi viinapõletajad ajasid salaja seda kanget jooki oma tarbeks ning salakaubaks ja valmistamine nõudis meistrilt laitmatuid teadmisi ja oskusi. Samagoni põletati vaid korra ja väiksemgi eksimus rikkus joogi.
Hlebnõi Kupazh on segatud Pandivere veekaitseala puhta loodusliku veega. See on suurepärane ühtsus – mahe käsitöösamogon Hlebnõi Kupazh.

Serveerida viinapitsis või aroomiklaasis.
Eestis ja eestimaisest viljast valmistatud jook sobib hästi kohaliku toiduga.

40% Vol. 50 CL

Sangaste rye

Moe always uses 100% Estonian winter grain. Most of it is Sangaste rye, which is the world’s oldest variety of grain, supported and protected by the government of Estonia.

Pandivere upland

Moe (form. Muddis) is a place in the Estonian upland, in Pandivere Water Protection Area, known as the land of hidden rivers and vanishing lakes.

Moe fine spirit is a drink suitable for adults

I am an adult