Sangaste rye
Moe always uses 100% Estonian winter grain. Most of it is Sangaste rye, which is the world’s oldest variety of grain, supported and protected by the government of Estonia.
Värskendav ja vürtsikas kokteil tomatimahlast, Muddis Gooseberry Weissest ja J.J. Kurberg pipraviinast.
Michelada kokteil pärineb Mehhikost ja tavaliselt segatakse see õllest, tomati- ja laimimahlast. Kokteili maitsestamiseks lisatakse veel erinevaid maitseaineid ja kastmeid ning loomulikult tuliseid tšillisid.
Signature Cocktail Micheladas oleme kasutanud lisaks põhikoostisosadele – tomatimahl ja õlu – maitsestamiseks mitmel erineval kujul pipart: pipraviina, Tobasco ja Sriracha kastmeid ning musta pipart. Tummisemaks muudavad maitse veel Worchestershire ja sojakaste, sidrunimahl ning sool. Michelada on tõeline maitsepomm!
NB! Kuna tomatimahl seistes kihistub, siis soovitatav serveerida klaasist.
Tõeliselt värskendav ja kerge kokteil Moe Viin 1886-st, sidrunitest ja mulliveest. Ilma lisatud suhkruta ja valmis kohe nautimiseks.
Skinny B*tchi valmistamiseks kasutasime käsitsi kooritud sidrunite koort, mida leotasime Moe Viinas nädal aega. Saadud sidruniviinale lisasime mullivett ja õunhapet ning kokteil oligi valmis. Lihtsad asjad on head, kui Sul on esmaklassilised toorained.
Fun fact: Skinny B*tch esimeses partiis kasutatud sidrunite mahlast segati kokteile 2023 aasta presidendi vastuvõtu baarides. Tõelised nullkulu sidrunid!
Signature Cocktails tooteid välja töötades pöörasime erilist tähelepanu meie põhimõtetele, mida oleme järginud kõikide toodete loomisel. Nendeks on naturaalsed koostisosad; lõhna-, värv- ja maitseühendite vältimine, suhkru lisamisest hoidumine. Meie kindel veendumus on, et kvaliteetsed toorained on hea toote aluseks ja see kehtib nii viina kui kokteili segamisel.
Soome talirukkist valmistatud Lumi viin kannab endas parimat osa Skandinaavia puhtast loodusest. Lumel on oluline osa kvaliteetse talirukki valmimisel. Rukki võrsed on läbi talve lumevaiba all ootamas kevadet. Kogu selle aja omandavad nad põllupinnast mineraalaineid ja nende põhjal kujuneb välja rukki iseloom, soome “sisu”.
40% Vol. | 50 CL |
Signature Cocktail Gin-Raspberry-Mint
Uus toode Moe portfellis. Mõnus suvine kokteil Mohn Poppy Ginist, värskest mündist ja vaarikatest ning mulliveest. Ilma lisatud suhkruta ja valmis kohe nautimiseks.
Gin-Raspberry-Mint valmiskokteil on mõeldud jahutatult tarbimiseks otse pakendist, kuid väljavalades saab nautida ka joogi kaunist tumeroosat värvi, mis pärineb vaarikatest. Gin-Raspberry-Mint kokteil on meeldivalt mahlane, suvine ja värske.
Mohn Poppy Gin põhjal valmistatud kvaliteetne RTD toode. Ka selle toote loomisel pöörasime tähelepanu meie põhimõtetele, mida oleme järginud kõikide toodete väljatöötamisel. Nendeks on naturaalsed koostisosad, lõhna-, värv- ja maitseühendite vältimine, suhkru lisamisest hoidumine. Meie kindel veendumus on, et kvaliteetsed toorained on hea toote aluseks ja see kehtib nii viina kui kokteili segamisel.
4,8% vol, 33cl
Moe on saanud valmis ühe oma keerulisema ja aeganõudvama tootega – Saxby Akvavit.
Traditsiooniliselt tarbitakse akvaviti pidusöökide alguses aperatiivina, aga ka kala ja mereandide, sh vähiliste, kõrvale. Akvavit on köömnete ja/või tilliga maitsestatud piiritusjook, kuid Saxby retsept päris nii lihtne ei ole.
Saxby Akvavit on valmistatud Eesti piiritusest, köömnetest ja vetikatest. Osa akvavitist läheb vähemalt 14 kuuks tammevaati laagerduma. Pärast pikka ootamist segatakse vaadis laagerdatud ja värske akvaviti omavahel kokku. Kuid viimane nüanss on veel puudu. Selleks on Furcellaria lumbricalis vetikas ehk agarik. Kuivatatud agarikust valmistame tõmmise, mis on veel merisem kui meri ise. Agariku tõmmis annab Saxby Akvavitile tõelise iseloomu. Agarikust tulevad soolaseid noote tasakaalustavad ideaalselt köömnete ja alkoholi magus alatoon ning tammevaadist pärinevad puidused, karamellised ja vaniljesed noodid muudavad akvaviti maitse sügavaks ning tummiseks. Saxby Akvaviti on raske sõnadesse panna, seda peab proovima.