Sangaste rye
Moe always uses 100% Estonian winter grain. Most of it is Sangaste rye, which is the world’s oldest variety of grain, supported and protected by the government of Estonia.
Handsa Barrel Aged on küpsenud tammevaatides 5 aastat ja pudeldatud limiteeritud eriseeriana – kokku 547 pudelit.
Küpsemine Ameerika tammevaadis on andnud meie Handsale kuldselt särava merevaigu tooni. Mitmekülgsele puuviljasele aroomipaketile on lisandunud soojad vanilje noodid ja magusad küpsetusvürtsid. Mitmekihilises maitsepaletis mänglevad magus karamellisus, hele ja lopsakas kuivatatud luuviljaline komponent, millele sekundeerimas tsitruselised. Pikalt keerutavas järelmaitses domineerimas teraviljale ja Handsale omane siidine kreemisus ja vürtsikas karakter. Jook hingab klaasis, avades järk-järgult oma kihte.
Serveerida temp. 18 kraadi juures tulip-tüüpi klaasist. Sobib serveerida iseseisvalt õhtu lõpetuseks digestiivina.
Handsa Barrel Aged pälvis parimad Eesti joogid 2023 konkursil vaadiga väärindatud jookide kategooria üldvõidu.
Astelpajuga maitsestatud Handsa.
Mahedaid astelpajumarju laagerdatakse destilleerimiskangusega Handsas vähemalt kuus kuud. Pärast laagerdamist marjad purustatakse ja pressitakse, et neist kõik mahlad ja maitsed kätte saada. Seetõttu on lõpp-produktil märksa madalam alkoholisisaldus. Et eemaldada astelpajumarjades sisalduv õli ja marjapära, on vaja toodet veidi filtreerida. Me ei lisa kunagi oma jookidele suhkrut, maitse- ega värvaineid, seega on tootel tugev hapukas marjamaitse ja loomulik oranž värv. Astelpaju loomulikust happesusest tuleb ka toote nimetus sour, kuna seda ei ole suhkruga peidetud.
Astelpajuga maitsestatud Handsa on ideaalne lisand kokteilidele, aga suurepärane ka puhtalt napsuklaasis serveerides.
Kevadise karulaugumaitseline Handsa.
Karulaugu- ja küüslaugumugulad laagerduvad Handsas vähemalt kaks kuud. Valminud tõmmisega maitsestatakse seejärel Handsat, et laukude vürtsikust toetaks alkoholi tummisus.
Soovitame proovida Moe karulauguga Handsat puhtalt, eriti talvel, aga selle magus-soolane maitse toimib suurepäraselt ka näiteks Bloody Mary kokteilis.
40%vol, 50cl
Pihlakatega maitsestatud Handsa.
Külmast näpistatud pihlakaid laagerdatakse Handsas vähemalt kuus kuud. Pärast laagerdamist marjad purustatakse ja pressitakse, et neist kõik mahlad ja maitsed kätte saada. Seetõttu on lõpp-produktil märksa madalam alkoholisisaldus. Et eemaldada marjapära, on vaja toodet veidi filtreerida. Me ei lisa kunagi oma jookidele suhkrut ega värvaineid, seega on pihlakaga maitsestatud Handsal loomulik marjamaitse ja naturaalne punakas toon. Pihlakate loomulikust happesusest tuleb ka toote nimetus sour, kuna haput ei ole suhkruga peidetud.
Pihlaka Handsa on ideaalne lisand kokteilidele, aga suurepärane ka puhtalt – kas viinapitsist või napsuklaasist serveerides.
28,9%vol, 50 cl
Musta küüslauguga maitsestatud Handsa.
Must küüslauk on umbes kolm nädalat madalal temperatuuril ja kõrges õhuniiskuses küpsenud küüslauk. Selle protsessi käigus looduslikud suhkrud karamellistuvad ja küüslauk muutub mustaks. Küüslaugu maitse muutub mõnusalt magusaks ja karamelliseks. Musta küüslauku ostame kohalikult tootjalt, kes kasutab kohalikku maheküüslauku. Seejärel laagerdame musta küüslauku rukkibrändis minimaalselt kolm kuud. Muid maitse- või lõhnaaineid ega suhkruid ei lisata.
Musta küüslauguga maitsestatud Handsal on väga hinnatud maitse – umami. Umami tähendab jaapani keeles „kõige hõrgumat maitset“, seda kirjeldatakse pigem soolase kui magusana.
Soovitame proovida Moe musta küüslauguga Handsat puhtana ja toatemperatuuril. Musta küüslauguga Handsa on ka suurepärane lisand seenekastmetes ja sobib punase liha kõrvale. Lisaks soovitame seda proovida koos rikkalike šokolaadidessertidega.
40%vol, 50 cl
Samogon Hlebnõi Kupazh on valminud käsitööna Eesti mahedast talirukkist. Aeglast destillatsiooni ja 18. sajandi II poole traditsioonilist valmistamismeetodit kasutades on loodud mahe samogon, mis säilitab endas talirukkile iseloomuliku maitse ja aroomi.
XVIII sajandi viinapõletajad ajasid salaja seda kanget jooki oma tarbeks ning salakaubaks ja valmistamine nõudis meistrilt laitmatuid teadmisi ja oskusi. Samagoni põletati vaid korra ja väiksemgi eksimus rikkus joogi.
Hlebnõi Kupazh on segatud Pandivere veekaitseala puhta loodusliku veega. See on suurepärane ühtsus – mahe käsitöösamogon Hlebnõi Kupazh.
Serveerida viinapitsis või aroomiklaasis.
Eestis ja eestimaisest viljast valmistatud jook sobib hästi kohaliku toiduga
40% Vol. | 50 CL |
Samogon Hlebnõi Kupazh on valminud käsitööna Eesti mahedast talinisust.
Aeglast destillatsiooni ja 18. sajandi II poole traditsioonilist valmistamismeetodit kasutades on loodud mahe samogon, mis säilitab endas talinisule iseloomuliku maitse ja aroomi.
XVIII sajandi viinapõletajad ajasid salaja seda kanget jooki oma tarbeks ning salakaubaks ja valmistamine nõudis meistrilt laitmatuid teadmisi ja oskusi. Samagoni põletati vaid korra ja väiksemgi eksimus rikkus joogi.
Hlebnõi Kupazh on segatud Pandivere veekaitseala puhta loodusliku veega. See on suurepärane ühtsus – mahe käsitöösamogon Hlebnõi Kupazh.
Serveerida viinapitsis või aroomiklaasis.
Eestis ja eestimaisest viljast valmistatud jook sobib hästi kohaliku toiduga.
40% Vol. | 50 CL |
Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, kanguses 40-70% alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.
Handsa Distiller`s Strenght on pudeldatud destilleerimiskanguses 63,2% alc.vol.
63.2% Vol. | 50 CL |
Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt 96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on 60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.
18 sajandil mõõdeti alkoholisisaldust põletusproovi teel. Tiiglisse valati mingi kindel kogus alkoholi ja tiiglit nõrgal tulel kuumutades,süüdati alkoholiaurud põlema. Auru põlemise lakkades oli kogu alkohol aurunud. Seejärel mõõdeti allesjäänud osa üle. Vastavlt sellele nimetati alkoholi poolpõletiseks või kakskolmandikpõletiseks.
Tiigid olid kas hõbedast või vasest, kusjuures kumbki andis erineva tulemuse.
Hõbetiigli järgi sisaldas poolpõletis ligikaudu 50, vasktiigli järgi oli vaid 40 mahuprotsenti alkoholi.
Eestis müüdav viin pidi olema poolpõletis hõbetiigli ehk hõbeproovi järgi, Venemaal aga vasktiigli ehk vaskproovi järgi.
50% Vol. | 50 CL |
Maailma vanimast rukkisordist, mahedast Sangaste rukkist põletatud Handsa on Setomaalt pärit traditsiooniline kange alkohoolne jook. Seda on aetud läbi sajandite rukkist ja rukkilinnastest. Viinapõletajad ajasid Handsat enamasti salaja oma tarbeks või salakaubana müügiks.
Erinevalt viinast, mis valmib piiritusest (kangus vähemalt 96% ) ja veest, on Handsa teraviljadestillaat, mille destilleerimiskangus on 60-70 % alc.vol.
Handsa on liigituselt teraviljabrändi, täpsemalt rukkibrändi.
18 sajandil mõõdeti alkoholisisaldust põletusproovi teel. Tiiglisse valati mingi kindel kogus alkoholi ja tiiglit nõrgal tulel kuumutades,süüdati alkoholiaurud põlema. Auru põlemise lakkades oli kogu alkohol aurunud. Seejärel mõõdeti allesjäänud osa üle. Vastavlt sellele nimetati alkoholi poolpõletiseks või kakskolmandikpõletiseks.
Tiigid olid kas hõbedast või vasest, kusjuures kumbki andis erineva tulemuse.
Hõbetiigli järgi sisaldas poolpõletis ligikaudu 50, vasktiigli järgi oli vaid 40 mahuprotsenti alkoholi.
Eestis müüdav viin pidi olema poolpõletis hõbetiigli ehk hõbeproovi järgi, Venemaal aga vasktiigli ehk vaskproovi järgi.
40% Vol. | 50 CL |