Sangaste rye
Moe always uses 100% Estonian winter grain. Most of it is Sangaste rye, which is the world’s oldest variety of grain, supported and protected by the government of Estonia.
Moe on saanud valmis ühe oma keerulisema ja aeganõudvama tootega – Saxby Akvavit.
Traditsiooniliselt tarbitakse akvaviti pidusöökide alguses aperatiivina, aga ka kala ja mereandide, sh vähiliste, kõrvale. Akvavit on köömnete ja/või tilliga maitsestatud piiritusjook, kuid Saxby retsept päris nii lihtne ei ole.
Saxby Akvavit on valmistatud Eesti piiritusest, köömnetest ja vetikatest. Osa akvavitist läheb vähemalt 14 kuuks tammevaati laagerduma. Pärast pikka ootamist segatakse vaadis laagerdatud ja värske akvaviti omavahel kokku. Kuid viimane nüanss on veel puudu. Selleks on Furcellaria lumbricalis vetikas ehk agarik. Kuivatatud agarikust valmistame tõmmise, mis on veel merisem kui meri ise. Agariku tõmmis annab Saxby Akvavitile tõelise iseloomu. Agarikust tulevad soolaseid noote tasakaalustavad ideaalselt köömnete ja alkoholi magus alatoon ning tammevaadist pärinevad puidused, karamellised ja vaniljesed noodid muudavad akvaviti maitse sügavaks ning tummiseks. Saxby Akvaviti on raske sõnadesse panna, seda peab proovima.
42% Vol. | 50 CL |
Soome talirukkist valmistatud Lumi viin kannab endas parimat osa Skandinaavia puhtast loodusest. Lumel on oluline osa kvaliteetse talirukki valmimisel. Rukki võrsed on läbi talve lumevaiba all ootamas kevadet. Kogu selle aja omandavad nad põllupinnast mineraalaineid ja nende põhjal kujuneb välja rukki iseloom, soome “sisu”.
40% Vol. | 50 CL |