Sangaste rye
Moe always uses 100% Estonian winter grain. Most of it is Sangaste rye, which is the world’s oldest variety of grain, supported and protected by the government of Estonia.
Viinapõletamine Eesti- ja Liivimaal arenes aastasadu käsikäes taimedel ja marjadel tõmmanud viinade valmistamisega. Viimaseid tehti koduseks mekkimiseks, külalistele pakkumiseks või külma ja niiske ilma peletamiseks. Tõmmisviinasid ja tinktuure valmistasid ka apteegid. Apteeker Jakob Kurberg, kes 1886 aastal oma ametit pidades Moe Peenviinavabriku rajas, oli selle kunsti täiuslik valdaja.
40% Vol. | 50 CL |
40% Vol. | 50 CL |
Viinapõletamine Eesti- ja Liivimaal arenes aastasadu käsikäes taimedel ja marjadel tõmmanud viinade valmistamisega. Viimaseid tehti koduseks mekkimiseks, külalistele pakkumiseks või külma ja niiske ilma peletamiseks. Tõmmisviinasid ja tinktuure valmistasid ka apteegid. Apteeker Jakob Kurberg, kes 1886 aastal oma ametit pidades Moe Peenviinavabriku rajas, oli selle kunsti täiuslik valdaja. Moe Peenviinavabriku meistrid on apteegi retseptide seast välja valinud mõned maitseviina retseptid. Pipraviin on valmistatud käsitööna 100% eestimaistest koostisosadest.
Tulisel tšillipipral tõmmanud (ladina k. Capsicum annuum ‘Cayenne’) ja käsitööndusliku väikepartiina valmistatud nautimiseks mõeldud viin, milles peegeldub nii isiklik tähelepanu kui ka looduslike algainete aroom ja maitse. Mahepõllunduslik tšillipipar on kasvanud vanadel Kopra Karjamõisa maadel Valgamaal.
40% Vol. | 50 CL |
Viinapõletamine Eesti- ja Liivimaal arenes aastasadu käsikäes taimedel ja marjadel tõmmanud viinade valmistamisega. Viimaseid tehti koduseks mekkimiseks, külalistele pakkumiseks või külma ja niiske ilma peletamiseks. Tõmmisviinasid ja tinktuure valmistasid ka apteegid. Apteeker Jakob Kurberg, kes 1886 aastal oma ametit pidades Moe peenviinavabriku rajas, oli selle kunsti täiuslik valdaja. Moe Peenviinavabriku meistrid on apteegi retseptide seast välja valinud käsitööndusliku maitseviina retsepti koos väikepartiilise lahendusega. Kuldjuureviin on valmistatud 100% eestimaistest koostisosadest.
Kuldjuur on kasvanud Tartumaal, Saare talus. Paremate omaduste saavutamiseks peab kuldjuur kasvama vähemalt 10 aastat.
40% Vol. | 50 CL / 20 CL |